Gepubliceerd op: , door: OBS Houwingaham
Gewonnen!

 

Groep 7/8 heeft de E-waste Race in de gemeente Midden Groningen en Oldambt gewonnen! In totaal zamelden de 10 deelnemende basisscholen maar liefst 17.782 apparaten in. OBS Houwingaham is met 4655 apparaten de winnaar van de E-waste Race.

 

 

Tijdens de E-waste race gingen 10 basisscholen de afgelopen weken de strijd aan om zo veel mogelijk afgedankte apparaten in te zamelen. Leerlingen van basisscholen uit de gemeente Midden Groningen en Oldambt zamelden maar liefst 17.782 apparaten in. Met 4655 apparaten wonnen de leerlingen van OBS Houwingaham de E-waste Race. Zij winnen een schoolreis naar technologiemuseum Nemo in Amsterdam.

Buurtbewoners, opa en oma’s, familie en vrienden van de leerlingen konden hun elektronisch afval aanmelden op een website, waarna de leerlingen het afval, zoals een radio, telefoon of haardroger aan huis ophaalden.

Het apart inzamelen van elektronisch afval draagt bij aan een duurzame kringloop: onderdelen ervan worden opnieuw gebruikt. Zo komen schadelijke stoffen niet in het milieu en worden schaarse grondstoffen opnieuw ingezet.

Virol
De ingezamelde apparaten worden bij Virol in Scheemda verwerkt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De verwerking biedt deze mensen een kans om terug te keren richting een betaalde baan op de arbeidsmarkt.

De E-waste Race is bedoeld als aansporing voor het apart inzamelen van elektronisch afval. In Nederland komt elektronisch afval nog vaak terecht in het restafval. Zo gaan waardevolle stromen verloren voor hergebruik.

Wethouders Bard Boon en Erich Wünker van de gemeente Oldambt overhandigen dinsdag 16 oktober om 13.00 uur de prijs aan de leerlingen van OBS Houwingaham in Bad Nieuweschans.

Nieuwsbrief Obs Houwingaham 8 november 2019

Gepubliceerd door: OBS Houwingaham
 In de nieuwsbrief vindt u de actuele schoolberichten van Obs Houwingaham.
 

Nieuwsbrief Obs Houwingaham 18 oktober 2019

Gepubliceerd door: OBS Houwingaham
In de nieuwsbrief vindt u de nieuwste schoolberichten van Obs Houwingaham. We wensen iedereen een fijne herfstvakantie!
 

OBS HOUWINGAHAM

Schoolcoördinator: Anja Korteweg

Linteloostraat 1
9693 BG Bad Nieuweschans
0597-521616
obshouwingaham@sooog.nl