Terug naar Nieuws

Nieuwsbrief oktober

Gepubliceerd op: , door: OBS Houwingaham
Nieuwsbrief oktober

 Hier vindt u de nieuwsbrief van oktober.

De kinderboekenweek is in volle gang. Het thema is dit jaar is “Vriendschap”. In de lessen wordt extra aandacht besteed aan hoe leuk lezen is. We sluiten de Kinderboekenweek af op vrijdag 12 oktober. We gaan met hulp van de Ouderraad de hele dag bezig met het thema Vriendschap. De resultaten hiervan zijn aan het einde van de dag te zien in de voormalig overblijfruimte. Ook kunt u deze dag een bezoekje brengen aan de boekenmarkt. Kinderen mogen voor kleine prijsjes boeken (ver)kopen op de boekenmarkt. Deze is van 11.45 – 12.30 uur. Bij mooi weer doen we het buiten, bij minder weer in het speellokaal binnen. Iedereen is welkom!


Ouderraad
Vorig schooljaar is er een oproep geweest voor nieuwe leden voor de OR. We hebben afscheid genomen van Hilde (moeder van Bjorn en Boaz) en we bedanken haar nogmaals voor al haar inzet. We mogen dit schooljaar maar liefst 7 nieuwe leden verwelkomen! Met de huidige 5 leden zorgt dit ervoor dat we precies aan het maximum ledenaantal zitten, waardoor we geen verkiezingen hoefden te organiseren. De volgende ouders mogen we verwelkomen: Patricia (moeder van Wesley uit groep 2), Lies (moeder van Iris uit groep 4 en Liam), Stefan (vader van Marisela), Esther (moeder van Marlee), Marcel (vader van Naomi en Dewi), Susanne (moeder van Luca en Dean-Ayden) en Jeroen (vader van Jonah en Rosemarijn).

Fijn dat jullie in de ouderraad willen en je op deze manier inzetten voor de school! Bedankt!


E-waste
Groep 7/8 heeft al veel apparatuur mogen ontvangen voor het e-wasteproject. Heel erg bedankt voor alle hulp! De actie loopt nog tot vrijdag 12 oktober; alle elektronische apparaten zoals oude telefoons, waterkoker, snoeren en computeronderdelen zijn nog steeds van harte welkom. Op het moment van schrijven van deze nieuwsbrief staat de Houwingaham tweede. Wat zou het leuk zijn als we de wedstrijd nog konden winnen! Mocht u nog spullen hebben liggen, mag u het langsbrengen op school of een afspraak maken het te laten halen. Dit kan via: www.ewasterace.nl


Schaatsen voor water Deze week hebben de groepen 5 t/m 8 een gastles gehad over het tekort aan water in Ethiopië. Dit tekort zorgt er onder andere voor dat veel meisjes in Ethiopië niet naar school gaan. Ze moeten vaak water halen voor het gezin. Plan International zet zich in voor deze meisjes en heeft een project om waterpunten en toiletten bij scholen te realiseren. Om ook een steentje bij te dragen doen de groepen 5 t/m 8 mee aan een sponsoractie. Op vrijdag 23 november is er in Kardinge in Groningen een sponsordag waarbij alle deelnemende scholen rondjes kunnen schaatsen om zo geld in te zamelen voor dit goede doel. Om hier aan mee te kunnen doen, zijn we op zoek naar ouders die mee willen én kunnen naar Kardinge. Kunt u rijden? Dan horen wij dat heel graag! U mag zich opgeven bij juf Karen: k.van.geffen@sooog.nl of via de groepsleerkracht. Ouders die meegaan en het leuk vinden, worden van harte uitgenodigd om ook mee te schaatsen.

Studiedag Dinsdag 6 november is een studiedag voor alle leerkrachten van SOOOG. De kinderen zijn deze dag vrij.

Hét professionaliseringsevent “SOOOG maakt het verschil!” groot succes.

Gepubliceerd door: SOOOG
Afgelopen dinsdag 6 november organiseerde Stichting Openbaar Onderwijs Oost Groningen voor al haar werknemers en genodigden een inspirerende dag over toekomstgericht lesgeven. Bezoekers kregen van zeven bekende sprekers een kijkje in de toekomst van onderwijsland.  Het was volle bak in Cultuurhuis de Klinker, waar zo’n 400 medewerkers en nauw betrokkenen  een nspiratiedag bijwoonden over toekomstgericht lesgeven. Onder de zeven prominente sprekers waren onder andere Peter Heerschop, Sjef Drummen, Alexander Klöpping, Maarten Steinbuch en Ben Woldring.
 

Naschoolse activiteiten

Gepubliceerd door: OBS Houwingaham
Na de vakantie starten de naschoolse activiteiten in de Akkerschans weer. Dit blok wordt volledig in Bad Nieuweschans gegeven op de dinsdagmiddag. Deelname is gratis! groep 1 t/m 4: 15.00 - 15.50 uur groep 5 t/m 8: 16.00 - 16.50 uur
 

OBS HOUWINGAHAM

Schoolcoördinator: Karen van Geffen

Linteloostraat 1
9693 BG Bad Nieuweschans
0597-521616
obshouwingaham@sooog.nl