Terug naar Nieuws

Staking 14 februari

Gepubliceerd op: , door: OBS Houwingaham
Staking 14 februari

 Woensdag 14 februari s de school gesloten i.v.m. de staking in de noordelijke provincies.

Basisscholen in Groningen, Friesland en Drenthe houden woensdag 14 februari hun deuren gesloten. De noordelijke provincies zijn daarmee de eerste die in estafettevorm gaan staken. De actie is aangekondigd door het PO-front. Ook onze school houdt zijn deuren dicht.

720 miljoen niet genoeg

Al maanden wordt er actie gevoerd voor eerlijke salarissen en een lagere werkdruk. Er is 1,4 miljard euro nodig voor het verbeteren van de werkomstandigheden. Tot nu toe heeft de regering 720 miljoen euro beschikbaar gesteld. Zolang de andere helft van het bedrag er niet komt of er geen duidelijke afspraken zijn, blijven de leraren staken. In het hele land blijven elke maand in een andere regio de deuren dicht.

Geen zicht op meer geld

Leraren, schoolleiders en bestuurders zijn al lange tijd in gesprek met onderwijsminister Arie Slob, maar er is nog geen zicht op meer geld. We willen niet tegenover maar naast ouders staan. Het gaat uiteindelijk om jullie kinderen die niet het onderwijs krijgen dat ze verdienen. Het gaat ons niet om gouden deurkrukken voor de scholen en de portemonnee van de leraren, het gaat ons om goed onderwijs.

Wij hopen wederom om uw begrip en hopen dat dit dan ook echt de laatste keer is dat we onze school om deze reden moeten sluiten.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met Sjoerd Huinink of Karen van Geffen.

 

Met vriendelijke groet,

Sjoerd Huinink en Karen van Geffen

 

Hét professionaliseringsevent “SOOOG maakt het verschil!” groot succes.

Gepubliceerd door: SOOOG
Afgelopen dinsdag 6 november organiseerde Stichting Openbaar Onderwijs Oost Groningen voor al haar werknemers en genodigden een inspirerende dag over toekomstgericht lesgeven. Bezoekers kregen van zeven bekende sprekers een kijkje in de toekomst van onderwijsland.  Het was volle bak in Cultuurhuis de Klinker, waar zo’n 400 medewerkers en nauw betrokkenen  een nspiratiedag bijwoonden over toekomstgericht lesgeven. Onder de zeven prominente sprekers waren onder andere Peter Heerschop, Sjef Drummen, Alexander Klöpping, Maarten Steinbuch en Ben Woldring.
 

Naschoolse activiteiten

Gepubliceerd door: OBS Houwingaham
Na de vakantie starten de naschoolse activiteiten in de Akkerschans weer. Dit blok wordt volledig in Bad Nieuweschans gegeven op de dinsdagmiddag. Deelname is gratis! groep 1 t/m 4: 15.00 - 15.50 uur groep 5 t/m 8: 16.00 - 16.50 uur
 

OBS HOUWINGAHAM

Schoolcoördinator: Karen van Geffen

Linteloostraat 1
9693 BG Bad Nieuweschans
0597-521616
obshouwingaham@sooog.nl